22 Temmuz 2012 Pazar

Çilekli Torpil Pasta




Malzemeler:
Milföy hamuru

Kendi elimizde hazırladıgımız alüminyum külahlar(ben kagıttan yapmıstım ama fırına girince yassılasıyor ve kulahımız zor cıkıyor o yuzden alüminyumu tercih etmenizi öneririm)


Krema icin: 
1 yumurta sarısı
3.5 su bardagı süt
1 su bardagı seker
1 yemek kasıgı margarin
1 su bardagı un
vanilya
1/2 paket krem santi

Üzeri icin:Cilek
               Pudra sekeri



Milföy hamurunu buzluktan cıkarıp acılır kıvama gelmesini bekliyoruz.Merdaneyle biraz incelttikten sonra seritler halinde kesiyoruz.Kestigimiz seritleri külahın ucundan baslayıp hafif üst üste gelecek sekilde sarıyoruz.Pisince kolay cıkarabilmek adına külahı tamamen sarmayın basından 1 parmak kadar bosluk kalsın.Sardıgımız kulahları tepsimize dizelim.180* fırınımızda üstü pembelesinceye kadar yaklasık 25-30 dk pisirelim.Külahlarımızın sogumasını bekleyelim.Soguyunca cıkarcaz ki kulahımızda bozulma olmasın yoksa kırılma ihtimali var.Krema malzemelerini tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar surekli karıstırarak pisirelim.Kaynama sırasında margarini katıp erimesini saglayalim.Sogumaya bırakalım.Santiyi hazırlayalım ve kremamiz soguyunca ikisini bir karıstıralim.Dolaba koyalım.Külahlarımız sogudugunda dikkatlice cıkaralim.Krema dolapta biraz koyulasınca artık krema sıkma torbamıza doldurup külahlarımızı agzına kadar doldurabiliriz.Krema sıkma isleminden sonrada cileklerimizi ister dikey ister yatay sekilde cilekle kulahın agzını kapatıyosunuz yada kuruyemislere bulayın.Bi servis tabagına dizip üstüne pudra sekeri serpin.Mükemmel bi lezzet sizi bekliyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder