19 Mart 2015 Perşembe

Avokadolu Cikolatalı Kurabiyeler




Saglıklı yasama egilimim oldugu dönemlerde cokca avokado tüketttigim günlerdi.Avokadoyla neler yapılabildigini görünce sasmamak elde degil.Aslında bariz bir tadı olmayan bu meyve saglıklı yag deposu ve oldukca kaloriliydi.Ama tatlıdada tuzludada nerde istersen kullanma imkanın vardı.Bende bu kurabiyeyi hem saglıklı oldugu için hemde içindeki yagdan faydalanarak nası bir kurabiye ortaya cıkacagını merak ederek denedim.Saglıklı olması içinde rafine seker ve yag olmaması gerekirdi tabi ki bende öyle yaptım.Eger sekere düskünlüğünüz varsa bastan söylüyüm bu kurabiye size sekersiz gelecektir.Ya sütlü cikolata kullanın yada bal yerine seker katın.Ben bitterimle cok mutluydum.Kurabiyenin dokusuda yumusacıktı.Ama kakaoda katsam daha güzel olabilirdi diye düsündüm.Oda diger yapısıma diyeyim ve tarife geceyim.Malzemeler cok basit zaten.Ama ufak bir ipucu vereyim.Eger olgunlasmamıs bir avokadoya sahipseniz gazete yada kese kagıdına avokadoyu sarıp patates,soganların arasına yerleştirin.Daha cabuk olgunlasacaktır.Buzdolabında tuttugunuz sürece olgunlasma süreside uzayacak.





Malzemeler:

1 yumurta
1 olgunlasmıs avokado
1 yemek k bal
1 paket kare bitter cikolata yada damla cikolata
1 cup un
1 yemek k kabartma tozu
Olgunlasmıs avokadoyu rondodan gecirip püre haline getirin.Yumurta,avokado püresi ve balı birlikte cırpın.Un,kabartma tozunu ilave edin ve un parcaları kaybolana kadar karıstırın.Eger cikolatanız kareyse küçük parcalar halinde dograyın.Çikolatalarıda ekleyip karıstırın.Kurabiye hamurunu tepsiye nası koyarsanız o sekilde pişiyor.İster yayılmıs sekilde hamuru yerlestirin isterseniz top seklinde.Hamurun yüzeyini düzeltmek için fırcayı suya batırarak üstüne sürebilirsiniz.Önceden ısıtılmıs fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder