15 Mart 2015 Pazar

Kırmızı Biber & Sogan Soteli Karnabahar Kısırı


Saglıklı beslenmeyle birlikte gelişen alternatif yemek kültürüm sayesinde karnabahar kısırıyla tanıstım.Bulgur yerine karnabahar kullanılan salatada hem sebze yemiş oluyosun,hem de bulgur gibi şişirmeden istedigin kadar yiyorsun.Tabi diyette olanlarında bas tacı olabilecek bir tarif bu.Kim istemez ki korkmadan kısır yemek.Ayrıca karnabahar sevmeyen insanlara bunu yedirin.Farketme ihtimali hic yokki gelen yemekte karnabahar,brokoli,mantar secen bir arkadasım cok güzel olmus diyerek yedi.Hala ne olduugunu bilmiyordu fakat bloguma girerde okursa ögrenmesi kacınılmaz olacak.İlk kez yapıp,ablamla birlikte yerkende 'Eee hani bunda karnabahar? Sunlar bulgur,karnabahar yokki.' demesi olayı cok acıkca anlatıyor olsa gerek :) Aslında kısır haliyle internette yapan kişiler cok fazla.Ben biraz daha farklılastırarak sevdigim tatlarla kombine ettim.Salatada en cok sevdigim sogan&biber ikilisini kullandım.Tabi ben instagramda sevgili Dilek'e bir yarısma resminin altına 'Kısırları kapıstıralım mı?' yazdıgım saka niyetli yorum bir anda gercege dönüsünce bu kısırda hem fotograflandı,hem sizlerle bulustu.Yani Dilek sayesinde bir tarif daha bloga girmiş oldu.Umarım deneyenlerde sever,bol bol yer kilo almaz,karnabahar yemeyenler bu müthiş bitkinin faydasından yararlanmıs olur.



Malzemeler:

Yumruk büyüklügünde 2 karnabahar topu
2 yemek k salca
Maydanoz,dereotu (isterseniz yesil sogan)
Baharatlar (tuz,toz biber,karabiber,sumak,kimyon,kekik)
1 orta boy sogan
1 kırmızı biber

Karnabaharları rondodan bulgur tanesi büyüklügüne gelinceye kadar gecirin.Tavaya alıp kokusu cıkana kadar kısık ateste kavurun.Kavurunca karnabaharın tadı,kokusu kalmıyor.
Piyazlık olarak dogradıgınız soganı yagda kavurun.Julyen dogradıgınız kırmızı biberleride ikiye bölüp soganlara katarak karabiber,tuz,kekikle soteleyiniz.
Salcayı yagda tuz ve toz biber atıp kavurun.Karnabaharların her yerine bulasacak sekilde karıstırın.İnce ince kıydıgınız yesillikleri ilave edin.(Ben soganın tadı zaten belli olacagı için yeşil sogan kullanmadım.)
Kimyon,sumak,limon suyu,nar eksişiyle birlikte karıstırın.(Baharat olarak kimyonu kulanmanızı kesinlikle öneririm.Gazlı yiyeceklerin gazını alır ve daha rahat bir sindirim saglar.)
İster sogan biber sotesini kısırın üstünde,isterseniz birlikte karıstırarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder