2 Temmuz 2015 Perşembe

Çilekli Muzlu Magnolia Puding



Bu tatlının bloguma girecegini hic düsünmezdim.Nedenine gelirsek muhallebi tarzında yapılan biraz Türk tarzına benzetilmiş olan tariflerin beni bu tatlının farklılıgına inandıramamasıydı.Bu tatlı her yeri kasıp kavurmus,millet magnolia diye bagırırken tarifi bu kadar basit olamazdı.Basit derken icinde orjinal birseylerin olması gerektigini söylüyorum.Bende yaptım muhallebi tarzında olanı ama bebe bisküvisiyle bu tatların uyumunu merak ettigim icindi.Evet zaten cilek,muz girdigi her tatlıyı güzelleştiriyordu.O ara herkes bir tarifle ortaya cıkmısken ben orjinalini arastırmaya calısmamıstım.İstegim orjinale yakın olabilecek Cookshop'a gidip orda yemekti.Ankaraya sık gittigmiz zamanlarda bir türlü ugramak kısmet olmuyordu.Ama son gidişimizde makarnanın yarısında tıkanma durumuna gelmiş bile olsam magnolia yemeden gitmeyecektim.Siparis verdik ve tatlımız geldi.Muradıma erip New York usulü magnolia'yı yemiş bulunmustum.




Bu olayın ardından instagramda Damla'nın namı-diger Damy! farklılıgı ve orjinale yakınlıgıyla muz pudingini koca bir pastaya dönüstürünce ve sitesine yazdıgı tarifin icerigiyle beni benden almıstı.Çünkü icinde benim icin bu tatlıyı orjinal yapabilecek koyulastırılmıs süt bulunuyordu.Buda süt receli gibi yurt dısında satılan ama Türkiye'de bulunmayan bir malzemeydi.Daha öncesindede dondurma yapmak icin koyulastırılmıs sütü yapıp dolapta bekletiyordum öylece.Tarif Cafe Fernando'dandı.Elimde hazır koyulastırılmıs sütte olunca bu tarifi yapmak kacınılmaz oldu.


Lise arkadaslarımla yapacagımız iftar sonrası hafif olur düşüncesiyle yapcaktım ama annemlerede bu lezzeti tattırmam gerekiyordu.O yüzden yaklasık 1.5 ölcü yapcaktım.Buda Damla'nın tarifine göre 4ten fazla kutu krema demekti.Bu yüzden miktarlarında değişiklik yaptım.İçine birde krem santi kattım.

Arkadaslarıma yaptıgım tepsi arabada sarsılınca biraz kıvamı bozuluyor gibi oldu.Tam dinlenmedigi icin dolaba koysak bile biraz akıskanlık oldu.Ama evde dinlenen borcamdaki magnolia gayet güzel sekilde servis edildi.Size tavsiyem aksama bu tatlıyı yapmayı düsünüyorsanız sabah erkenden yapın,aksam servis yapın.Hatta pudingi ve koyulastırılmıs sütü önceki aksam yapıp dolaba koyun,sabaha hazır olsun.Sadece karıstırmak ve borcama sıralamak kalsın.Zaten zorlayacak tek kısım koyulastırılmıs süt olsa gerek.Onun dısında hersey karısıyor ve puding ortaya cıkıyor.

Pudingin icine kücük parcalar halindede çilek ve muzu ekledim.Arasına yine meyve dilimleri dizdim.Bu sekilde meyve daha fazla oluyor.Üstündeki bisküvi kırıntıları bir süre sonra yumusuyor o yüzden servis ederken tekrar üstüne serpmek icin bir miktar kırıntı ayırın.

Ben 1 büyük tepsi,birde kücük dikdörtgen borcama yaptım.Bu yüzden yaptıgım miktarın yarısının oranını vericem.1 ölcü seklinde yaparsanız 13-14 kişilik porsiyon elde edebilirsiniz.Büyük dikdörtgen borcama (sanırım ölcüleri 40 * 25 cm) yaparsanız yeterli olacaktır.


Malzemeler :

1 paket vanilyalı puding tozu
500 ml süt
200gr koyulastırılmıs süt (asagıdaki tarifle 400 gr elde edeceksiniz)
1 paket kutu krema (önceden sogutulmus)
1 paket sade toz krem santi (1.5 cay b süt/su ile cırpılmıs)

Bebe bisküvisi
Muz,çilek

Koyulastırılmıs Sekerli Süt için: 

5 su bardagı tam yaglı süt
3/4 su bardagı seker

Sütü bir tencereye alıp,orta yüksek ateste pişirin.Kaynamaya basladıgında köpüren sütü 1 dakika ocaktan alıp sönmesini bekleyin.
Ocagı orta atese koyup en kısıga getirin.Yanında tahta kasık bulundurarak pişirmeye devam edin.Her 15 dakikada bir üstünde olusan yüzü tahta kasıkla sıyırarak pişirmeye devam edin.Süt kaynamayacak,sadece hafif tıkırdayacak.Eger kaynıyorsa daha kücük bir ocaga alın yada altını dahada kısın.
2 saat 15 dakika sonunda süt miktarı azalacak.Bunu tencerenin kenarında sütün kaynarken olusturdugu izdende anlayabilirsiniz.Yaklasık 1+ 1/4 su bardagı kadar.
Sütü baska bir tencereye süzererek sekeri ekleyin.Ocaga tekrar koyup yüksek ateste sekeri eritin.Ve kaynamaya basladıktan 1 dakika sonra atesten alıp sogumaya bırakın.Oda sıcaklıgına gelince dolaba kaldırın.

Magnolia Puding için:

Hazır vanilyalı pudingi 500 ml süt ile hazırlayıp buzdolabında iyice sogutun.
Koyulastırılmıs sütüde dolaba koyun,sogusun.
Soguk pudingi ve koyulastırılmıs sütü cırpıcıyla karıstırın,bekletin.

Süt kremasını  20 dk boyunca cırpma kabı ve cırpıcıyla birlikte buzluga koyup sogutun.Bu arada bebe bisküvisinden 20 tane bütün sekilde ayırıp gerisini robotta hafif tanecikli olacak sekilde cekin.

Buzluktan aldıgınız kremayı mikserin yüksek ayarında cırpın,cırpınn.Sonunda hacmi artacak ve koyu kıvamda cırpılmıs krema elde edeceksiniz.Kremayı puding karısımına yedirerek karıstırın.

Daha sonra koyu kıvamda krem santiyi cırpıp onuda karısıma ekleyin.

Cilek ve muzlardan hem kücük parcalar hemde dilimler elde edin.Kücük olanları pudinge katın,karıstırın.

Borcama puding karısımının yarısını dökün,spatulayla düzeltin.Ayırdıgınız bütün bebe bisküvilerini ve muz,cilek dilimlerini dizin.Biraz bisküvi kırıntısından serpin.Kalan puding karısımının hepsini döküp düzeltin.En üste kırıntılar her yeri kapatacak sekilde serpin.Yaklasık 5-6 saat dolapta dinlendirin.
Dilerseniz servis yaparken üstüne inceden cikolata sosu veya cilek dilimi,nane yapragıyla servis edebilirsiniz.Eger kırıntılar yumusarsa servis yaparken üstüne ayırdıgınız kırıntıdan tekrar serpiştirin.Afiyet olsun :)








1 yorum:

  1. Play slots for money | DrmCD
    Play slots online for real money 밀양 출장샵 with Dr. MCD. Play 제주 출장안마 thousands of casino games and earn Free Spins on your favorite slots 광주 출장샵 games. 나주 출장샵 Play for real 제천 출장안마 money at

    YanıtlaSil