25 Ağustos 2015 Salı

Bögürtlenli Muffin



Kolayca hazırlayabileceginiz ve harika kabaran bir muffin tarifi bu.Tarifin sonundaki sıcaklık degerlerine ve süresine dikkat ederseniz sizde böyle muffinler elde edebilirsiniz.

Dilerseniz bögürtlen yerine farklı meyveler kullanın.

İçinde kullanacagınız sıvı malzemeler muffinin dokusunu etkileyecektir.Eger krema kullanmak istemezseniz onun yerine sıvı miktarı aynı olacak sekilde yogurt kullanmanızı öneririm.

1 cup : 240 ml bardak demektir.Yani klasik 200 ml bardaklar degil,büyük boy bardaklar.

Bu tarifle 12 büyük muffin elde edersiniz.

Yapacaklara kolay gelsin :)

Bögürtlenli Muffin:


3 cup un
4 cay k kabartma tozu
1/2 cay k tuz
2 yumurta
1 cup seker
1/2 cup süt
1/2 cup süt kreması
1/2 cup sıvıyag
Limon kabugu rendesi
Bögürtlen

Kırıntı icin: 

2 yemek k yumusamıs tereyag
4-5 yemek k un
2 yemek seker

Fırını 220 derecede ısıtın.

Un,kabartma tozu,tuzu bir kaba eleyin.
Yumurtaları baska bir kapta seker ve limon kabugu rendesiyle birlikte cırpın.
Üstüne süt,krema,sıvıyagı ilave edin.
Daha sonra kuru-sıvı karısımı yapıp sadece un kaybolana kadar karıstırın.Topaklar kalabilir.Yogun bir hamur elde edeceksiniz.
Büyük muffin kagıtlarına 1 kasık hamur koyduktan sonra bögürtlenlerden dizin ve tekrar üstüne 1 kasık hamurdan koyup üstüne bögürtlen yerleştirin.Fazla hamur kaldıysa tekrar üstüne hafifce koyabilirsiniz.Kagıtları tamamen doldurun.Doldurmazsanız benimki kadar kabarık olmayabilir.

Kırıntı icin bir tabaga un ve sekeri alın,karıstırın.Yumusamıs tereyagınıda ilave edip parmak uclarınızla birbirne yapısan hafif kırıntılı yapı elde ettiginizde hazır demektir.Eger hala yapısıksa azar azar un ilavesi yapabilirsniz.Yaptıgınız kırıntıları muffinlerin üstüne hafif bastırarak yerleştirin.

220 derecede ısınan fırına verin.İlk 5 dakika bu sekilde pişip,kabardıktan sonra ısıyı 190 dereceye düsürüp yaklasık 25 dakika pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder