5 Ekim 2015 Pazartesi

Çikolata Kremalı Çikolatalı Kolay Muffin



Benimde zamanımın kısıtlı olduğu dönemde sizlerinde pratik sekilde yapacagınız bol cikolatalı,kremalı muffin tarifi yazıyorum.Aldıgım yorumların etkisi ve birazda malzeme bakımından kolay ulasılabilir olmasıyla size zaten böyle birsey yazmak istiyorken tam denk geldi diyebilirim.

Genelde cupkeklerin kremalı olmasına alıskınız ama ben kabarık görüntüsüyle muffin ve krema birleşince ortaya cıkan o ihtisamlı görüntüyü seviyorum.Birde üstüne cilek yerleştirince sevimli bir hal alıyor.Tabi mevsimi olmadıgı icin siz bu cilek fikrini baska meyve yada cikolatalarla degiştirebilirsiniz.

Krema sıkma torbası veya duyu olmayanlar icinde önerebilecegim yöntem; bir kasıkla tepeleme aldıgınız kremayı baska bir kasık yardımıyla kekin üstüne yerleştirmenizdir.Zaten üstüne cilek koyunca sirinleşmeyen birsey tanımıyorum :)

Bu kadar az yazı için resimler bolca oldu farkındayım ama bu ara yogunluktan ötürü sadece tarif yazdı kactı olacak.Yaparsanız geri dönüşlerinizle beni mutlu edebilirsiniz.Tabi cikolatasıylada sizin mutlu olmanızı istiyorum.



Ben toplamda 12 büyük muffin elde ediyorum.Daha kücük kalıpta daha fazla cıkabilir.

Çikolatalı Muffin:

2 yumurta
3/4 su b yogurt
1/2 su  b sıvıyag
1 su bardagı şeker
1.5 su bardagı un
1/2 su bardagı kakao
2 cay k kabartma tozu
1 cay k karbonat
80 gr (1 kare) bitter cikolata

Fırını 220 derecede ısıtmaya baslayın.

Kuru ve ıslak malzeme teknigiyle şeker,un,kakao,kabartma tozu,karbonatı bir kaba eleyin.
Islak malzeleri yani yumurta,sıvıyag,yogurt ayrı kapta karısana kadar cırpın.

Cikolatayı kücük parcalar elde edecek kadar kücüklükte dograyın.İsterseniz damla cikolata kullanabilirsiniz.

Islak malzemelerin üstüne kuru malzemeleri katıp,çikolata parcalarınıda ekleyip
sadece un parcaları ve beyaz renk kaybolana kadar karıstırın.Daha fazla karıstırırsanız muffin dokusunu bozarsanız.Topaklar kalabilir önemli degil.Zaten öyle olması gerekiyor.

Muffin kagıtlarını kalıba yerleştirin.Kagıt tamamen doldurana kadar hamurdan koyun.Isıttıgınız fırının orta rafına yerleştirin.10 dakika 220 derecede pişirdikten sonra sıcaklıgı 180 dereceye indirip ici pişene kadar pişirin.Kürdan testi yapıp pişip pişmedigini anlayabilirsiniz.

Kek pişerken cikolatalı surubu hazırlayın ki keklerin pişmesine hazır olsun.

Islatma Şurubu:

2 cay b su
4 tatlı k kakao
2 tatlı k seker

Malzemeleri sos tenceresine alın,karıstırın.Orta ateste 2-3 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın.Bir kenara alın.

Muffinler piştikten sonra sıcak olan kekin altından tutarak yüzeyini sosa daldırın.Bir kac saniye sonra cıkartın.Islanmıs bir yüzey elde edin.


Çikolatalı Krema:

1 yumurta
500 ml süt
1/4 su bardagı kakao
1/2 su bardagı nişasta
3/4 su bardagı seker

Bütün malzemeleri bir tenceye alıp,muhallebi kıvamını alana kadar karıstırarak pişirin.
Tencereden baska bir kaba kremayı alıp,strec film krema yüzeyine degecek sekilde üstünü örtüp sogumaya alın.

(Strec filmi yüzeye degdirerek örterseniz kremanın yüz tutmasını engelleyip,soguduktan sonra pütürcükler olusmasını engellersiniz.)

Üstü icin:

Çilek yada herhangi süsleme malzemesi

Soguyan kremayı cırpıp kıvamına bakın.Eger katıysa biraz süt ilavesi yaparak kıvamını yumusatın.Cırptıgınız kremayı sıkma torbasına doldurup ıslattıgınız keklerin üstüne dilediginiz sekilde sıkın.Yıkadıgınız cilekleri kremanın tam ortasına yerleştirin.




4 yorum:

  1. Merhaba, muffinler cok güzel görünüyo elinize saglik. Acaba bardak ölcüsü cup mu? Birde zeytin yagi yerine normal sivi yag kullansak olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler begeniniz için 😊 Sıvıyag dogru olan.Ben aceleyle zeytinyag yazmısım.Düzelteyim.
      Bardak ölcüsüde 200 ml normal su bardagı,cup degil.

      Sil
  2. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim en kısa zamanda deniycem. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil